Ανοιχτά αύριο Κυριακή, τα καταστήματα

Αντίθετη η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

Ανοικτά έχουν την δυνατότητα να είναι την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων. Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων έχει αντίθετη άποψη και καλεί τους εμπόρους να μην μπουν σε αυτή τη λογική μιας και, σύμφωνα με την ίδια, αναμένεται να διευρυνθούν οι Κυριακές που ορίζει ο νόμος και εν τέλει να χαθεί η αργία της εβδόμης ημέρας.

Τα καταστήματα ήδη μετρούν τις πληγές τους καθώς την εορταστική περίοδο δεν δούλεψαν για να μπορέσουν να κλείσουν …τρύπες. Αποτέλεσμα, τα έσοδα μικρότερα τα έξοδα περισσότερα.

Η πρόεδρος Αθηνά Σπύρου γνωρίζει τα προβλήματα από πρώτο χέρι καθώς και τον ανταγωνισμό που αναπτύσσεται από μεγάλες εταιρίες που ήδη έχουν ανακοινώσει για την Κυριακή μεγάλα ποσοστά έκπτωσης. Αυτό, είναι άλλωστε και το «τυράκι» για να κατέβει ο κόσμος στην αγορά. Τα μεγάλα ποσοστά έκπτωσης είναι σοβαρός λόγος για τον καταναλωτή που έχει όλο και πιο μειωμένο εισόδημα για αγορές.

«Πρέπει να κατανοήσουν οι συνάδελφοι ότι με τον τρόπο αυτό θα χάσουμε την Κυριακή. Ποιος αντέχει να εργάζεται επτά συνεχόμενες ημέρες;» διερωτήθηκε δημόσια, καλώντας τους συναδέλφους της να αντισταθούν.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ασκεί κριτική και στην προηγούμενη ηγεσία αλλά και στην Περιφέρεια και τον Δήμο Ιωαννιτών που έκαναν ότι περνά από το χέρι τους, όπως αναφέρει για την εφαρμογή του νόμου.

«Δεν είναι τυχαία άλλωστε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας για εορταστικά δρώμενα σε κομμάτια της αγοράς την Κυριακή.

Η προπαγάνδα των Κυβερνήσεων για το άνοιγμα των καταστημάτων περί τόνωσης της αγοράς έχουν πλέον καταρριφθεί από την ίδια την πραγματικότητα. Τα ίδια τα στοιχεία δείχνουν ότι ο τζίρος των μικρών καταστημάτων δεν αυξήθηκε αλλά αντίθετα μειώθηκε λόγω του περιορισμού του λαϊκού εισοδήματος και της φοροληστείας. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τον συνολικό τζίρο της αγοράς ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι επιβαρυνόμαστε με την αύξηση των λειτουργικών μας εξόδων και τη συσσωρευμένη κόπωση λόγω των εξαντλητικών ωραρίων που μας επιβάλλονται.

Ενδεικτική είναι και η προσπάθεια των μεγαλεμπόρων φέτος να ανοίξουν τα καταστήματα και στις 2 Γενάρη γεγονός που δείχνει την πρόθεση τους για κατάργηση οποιασδήποτε αργίας!

Οι συνάδελφοι συνειδητοποίησαν τον εμπαιγμό, αποδοκίμασαν την προηγούμενη ηγεσία και πήραν στα χέρια τους τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου. Ο Εμπορικός Σύλλογος θα εντείνει τις προσπάθειές του να απαιτήσει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να επιβάλει τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπόρων κόντρα στα συμφέροντα των εμπορικών ομίλων», σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη πολλά εμπορικά καταστήματα έχουν αναρτήσει χειρόγραφες ανακοινώσεις ότι την Κυριακή θα λειτουργήσουν.

Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ


  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου